Συχνές ερωτήσεις για πλωτές εξέδρες

 • hydrofloat Σε τι χρώματα παράγονται οι κύβοι;

Το σύνηθες χρώμα των κύβων είναι το ανοιχτό γκρι. Τα ανοιχτά χρώματα επιλέγονται συνήθως επειδή αντανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία UV αντί να την απορροφούν. Ωστόσο, άλλα χρώματα είναι διαθέσιμα όπως μπλε, λευκό, πορτοκαλί, καφέ ή άλλα χρώματα εφόσον ζητηθεί.

 • hydrofloat Είναι η επιφάνεια ολισθηρή;

Η επιφάνεια έχει αντιολισθητική δομή. Η αντιολισθητική επιφάνεια κάνει την προβλήτα ασφαλή για περπάτημα ακόμη κι όταν είναι βρεγμένο το δάπεδο.

 • hydrofloat Μπορώ να εγκαταστήσω την προβλήτα μόνος μου;

Η διαδικασία συναρμολόγησης είναι απλή και σας παρέχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για την εγκατάσταση. Ενώ είναι δυνατόν για ένα άτομο να τη συναρμολογήσει, η παρουσία 2 ατόμων για τη συναρμολόγηση είναι η βέλτιστη.

Προσφέρουμε επίσης και την υπηρεσία εγκατάστασης αν ζητηθεί.

Εάν επιλέξετε να την εγκαταστήσετε μόνοι σας, θα πρέπει να μας δώσετε μια φωτογραφία μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, ώστε να ενεργοποιήσουμε την εγγύησή σας.

 • hydrofloat Πώς η προσφερόμενη προβλήτα συγκρίνεται με εναλλακτικές προβλήτες - εξέδρες κατασκευασμένες από ξύλο, σίδηρο, αλουμίνιο και πλωτήρες;

Επειδή η προβλήτα είναι σπονδυλωτή-αρθρωτή η προβλήτα κυλά με τα κύματα προσφέροντας συγκριτικά μεγάλα πλεονεκτήματα αντοχής σε καιρικές συνθήκες σε αντίθεση με σύμμικτες κατασκευές όπως αλουμίνιο, σίδηρο και ξύλο. Οι προβλήτες κατασκευασμένες από ξύλο, σίδηρο και αλουμίνιο συνιστώνται για τοποθέτηση σε περιοχές με ήπιο κυματισμό όπως λιμάνια και λίμνες.

Δεν θα σαπίσουν και δεν θα σκουριάσουν με την πάροδο του χρόνου. Το προϊόν έχει διάρκεια ζωής 15 έως 20 έτη. Το προϊόν είναι κατασκευασμένο από πολυαιθυλένιο πλαστικό που μειώνει επίσης τα έξοδα συντήρησης κι επισκευής. Είναι επίσης πιο εύκολο να τις εγκαταστήσετε εξοικονομώντας χρήματα. Λόγω του χαμηλού βάρους είναι εύκολα μεταφερόμενες σε σύγκριση με προβλήτες κατασκευασμένες από αλουμίνιο και πλωτήρες.

Πλωτή εξέδρα Hydrofloat σε σχέση με άλλου είδους άκαμπτες κατασκευές

Μειονεκτήματα άλλου είδους κατασκευής πλωτής εξέδρας σε σχέση με τη μεταφορά, συναρμολόγηση και εγκατάσταση

 • hydrofloat Ποια είναι η εγγύηση για τα προϊόντα και η διάρκεια ζωής;

Προσφέρουμε εγγύηση 4 χρόνια σχετικά με τα προϊόντα. Η διάρκεια ζωής του προϊόντος είναι 15-20 χρόνια. Μάθετε περισσότερα για την εγγύηση μας.

 • hydrofloat Μπορούν οι προβλήτες να μετακινηθούν μέσα στο νερό;

Ναι, μπορούν να μετακινηθούν στο νερό ως ένα πλήρες σύστημα ή σε τμήματα. Μπορείτε να τραβήξετε την προβλήτα σε μια διαφορετική τοποθεσία με μια μικρή βάρκα.

 • hydrofloat Είναι δυνατόν να παραμείνει η προβλήτα στο νερό κατά τους χειμερινούς μήνες;

Δύναται να παραμείνει και το χειμώνα εφόσον δεν υπάρχει καμία κίνηση από πάγο. Σε κάθε περίπτωση είναι πιο εύκολο να την αποσυναρμολογήσετε και να την εγκαταστήσετε ξανά από μια παραδοσιακή αποβάθρα που δεν μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν.

 • hydrofloat Τι είδους κύματα μπορούν να αντέξουν οι προβλήτες;

Το αρθρωτό σύστημα αποτελούμενο από κύβους, επιτρέπει στην προβλήτα του να κινείται εύκολα με τα κύματα, αντί να αντιστέκεται. Συνιστάται η εγκατάσταση σε περιοχή όπου τα κύματα είναι μικρότερα από 0,8m. Σε αρκετές περιπτώσεις έχει καταγραφεί το σύστημα να αντέχει και σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Αν θέλετε να εγκαταστήσετε τις προβλήτες σε περιοχές με μεγαλύτερη από 0,8m κύματα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε πώς εφαρμόζεται η εγγύηση σε αυτές τις περιπτώσεις.

Εγκατάσταση στη Χίο
Πλεονεκτήματα προβλήτας Hydrofloat αρθρωτής κατασκευής

 

 

 

 • hydrofloat Χρειάζεται αδειοδότηση για την εγκατάσταση πλωτής προβλήτας;

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων ναι. Στο τμήμα της ιστοσελίδας μας “Πληροφορίες” υπάρχει αναρτημένο το ΦΕΚ με την πρόσφατη νομοθεσία αριθμός φύλλου 1651 (23 Ιουνίου 2014) εκεί όπου περιγράφεται η διαδικασία.

Σε γενικές γραμμές επιτρέπεται η τοποθέτησή τους έως 150 τ.μ. από ιδιώτες ή και επαγγελματίες. Δεν επιτρέπεται η χρήση για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής.

Η αίτηση αδειοδότησης κατατίθεται στα κατά τόπους λιμεναρχεία. Απαιτείται και η κατάρτιση μελέτης εγκατάστασης από Ναυπηγό Μηχανικό με ενδεικτικό κόστος 800€ εξαρτωμένου από το μέγεθος της εγκατάστασης.

Οι σχετικές πληροφορίες είναι επίσης αναρτημένες στο τμήμα πληροφορίες της ιστοσελίδας μας.

 • hydrofloat Τι είδους συνθήκες ανέμου μπορεί να αντέξει η προβλήτα;

Οι προβλήτες λόγω της αρθρωτής κατασκευής μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμη και σε έντονες καταιγίδες και ανέμους και με ανεμοστοβιλικά φαινόμενα.

 • hydrofloat Τι γίνεται με την ανάπτυξη άλγης στην επιφάνεια της προβλήτας σε επαφή με το νερό;

Αυτό δεν θα επηρεάσει τη συνολική άνωση της προβλήτας με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή και μπορεί εύκολα να καθαριστεί.

 • hydrofloat Πόσος χρόνος χρειάζεται για την παράδοση της πλωτής προβλήτας μετά την παραγγελία της;

Ο χρόνος παράδοσης είναι 20 ημέρες.

 • hydrofloat Ποιο είναι το ελάχιστο πλάτος για μια σταθερή πλατφόρμα για περπάτημα;

Οι κύβοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μια πλωτή πλατφόρμα, διάδρομο, προβλήτα και για να είναι σταθερή στο περπάτημα η πλατφόρμα πρέπει να είναι τουλάχιστον τρεις με τέσσερις κύβους σε πλάτος 1,5-2m. Τέλος, η αντιολισθητική επιφάνεια κάνει την αποβάθρα ασφαλές στο περπάτημα ακόμη κι όταν είναι βρεγμένο το δάπεδο.

Συχνές ερωτήσεις για πλωτούς κυματοθραύστες - αποσβέστες - εξασθενητές

 • kymato8raysths Πόσο αποτελεσματικά είναι σε διασπορά τα κύματα και την πρόβλεψη της διάβρωσης στην παραλία;

Ο πλωτός κυματοθραύστης έχει επιδείξει συντελεστή μετάδοσης 0,1 έως 0,4 (διαχέεται το 90% – 60% της ενέργειας από τα κύματα) για παράκτια κύματα με περιόδους των 5 δευτερολέπτων. Σε εφαρμογές χρήσης πλωτού κυματοθραύστη αποσβεστήρα για ελαχιστοποίηση της διάβρωσης των παραλιών ως ήπια εφαρμογή λύσης είναι ακόμη πιο αποτελεσματική. Οι βελτιωμένες δυνατότητες του πλωτού κυματοθραύστη – και στο πρόβλημα του ελέγχου της παράκτιας διάβρωσης είναι το αποτέλεσμα της χρήσης συστήματος αγκυροβολίας με χρήση εντατήρα.

 • kymato8raysths Ποιο είναι το κόστος εγκατάστασης;

Το κόστος εγκατάστασης συναρτάται από το σπονδυλωτό σχέδιο – διάταξη που θα εφαρμοσθεί, δηλαδή το πλήθος των ξεχωριστών τεμαχίων που θα συναρμολογηθούν ανά τρέχον μέτρο και θα απαρτίζουν τον πλωτό κυματοθραύστη, τα έξοδα συνδέσεων των στοιχείων με ανοξείδωτο συρματόσχοινο μεταξύ τους και τα έξοδα αγκυροβολίας που αποτελούνται από αλυσίδες κατάλληλης διατομής και αναπτύγματος, τα ειδικά τεμάχια και τα αγκύρια στον πυθμένα της θάλασσας. Σύνηθες διατάξεις των τεμαχίων που απαρτίζουν τον κυματοθραύστη είναι τύπου Τ και Σταυρού με 8 τεμάχια ανά μέτρο και 10 τεμάχια αντίστοιχα. Ένα κατάλληλο σύστημα αγκυροβολίας έχει την ικανότητα να αντέχει παράκτια κύματα με ανέμους έως και 80 κόμβων.

 • kymato8raysths Ποια είναι η αναμενόμενη ωφέλιμη ζωή του πλωτού κυματοθραύστη;

Η αναμενόμενη ωφέλιμη ζωή είναι έως και 20 έτη.

 • kymato8raysths Τι διαφοροποιεί το συγκεκριμένο πλωτό κυματοθραύστη από άλλου είδους παρόμοιες κατασκευές;

Ο πλωτός κυματοθραύστης έχει την ικανότητα να διαχέει ένα μεγάλο φάσμα κυμάτων με διαφορετικές περιόδους. Κάποιες κατασκευές μπορούν να διαχέουν κύματα μόνο με περιόδους λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Η προτεινόμενη κατασκευή μπορεί να διαχέει κύματα με περίοδο μέχρι πέντε δευτερόλεπτα. Αντίστοιχα προϊόντα έχουν συντελεστές μετάδοσης έως 0,9 (διάχυσης 20% της ενέργειας από τα κύματα), ο συγκεκριμένος πλωτός κυματοθραύστης έχει συντελεστή μετάδοσης έως 0,1 (90% διάχυση της ενέργειας από τα κύματα).

 • kymato8raysths Πόσο γρήγορα μπορεί να εγκατασταθεί ο πλωτός κυματοθραύστης;

Ο χρόνος εγκατάστασης διαφέρει ανάλογα με το μήκος του, παρόλα αυτά δύναται να συναρμολογηθεί εντός ωρών πλέον της αγκυροβολίας

 • kymato8raysths Πόσο εύκολο είναι να μετακινήσετε το πλωτό κυματοθραύστη;

Τα επιμέρους τεμάχια δύνανται να αφαιρεθούν ή ακόμη και να μετακινηθούν στο νερό. Η ειδική τάπα αποστράγγισης του νερού δύναται να αφαιρεθεί σε περίπτωση που κάποια τεμάχια είναι γεμισμένα με νερό.

 • kymato8raysths Ποια είναι η εγγύηση που προσφέρεται για το συγκεκριμένο προϊόν;

Εγγύηση ενός έτους είναι διαθέσιμη για όλα τα επιμέρους τεμάχια.

 • kymato8raysths Μόλις εγκατασταθεί, πόσο εύκολα μπορεί ο πλωτός κυματοθραύστης να τροποποιηθεί;

Είναι πολύ εύκολο να τον τροποποιήσετε. Αν χρειάζεται η αρχική εγκατάσταση να τροποποιηθεί, η αρθρωτή δομή το καθιστά σχετικά εύκολο να προσαρμοστεί.

 • kymato8raysths Ποια είναι η νομοθεσία - ρυθμίσεις που πρέπει να τηρούνται και οι άδειες που λαμβάνονται για την εγκατάσταση τέτοιου είδους κατασκευών και για την προστασία από τη διάβρωση των ακτών;

Σε σχετικό νόμο του Υπουργείου Οικονομικών “Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας” άρθρο 14, επιτρέπεται η εκτέλεση τεχνικών έργων σε θαλάσσιο χώρο που αφορούν έργα σχετιζόμενα για την προστασία διάβρωσης των ακτών από τον κυματισμό σχετιζόμενα με ακτομηχανική μελέτη και έγκριση περιβαλλοντικών όρων κατά το ν. 4024/2011, όπως ισχύει. Ο έλεγχος και η εποπτεία των προστατευτικών έργων ασκείται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση η εγκατάσταση πλωτού κυματοθραύστη θεωρείται ως ήπια μορφή τεχνικής παρέμβασης.

 • kymato8raysths Τι είδους συντήρηση χρειάζεται;

Ο πλωτός κυματοθραύστης υπόκεινται σε συνεχείς δυνάμεις από τον άνεμο, τα κύματα, τα ρεύματα και ενδεχομένως σε συσσωρεύσεις από επιπλέοντα συντρίμμια, καθώς και οι συνδέσεις των τμημάτων υπόκεινται σε συνεχή κίνηση, που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε κόπωση των συνδέσεων. Πρέπει να επιθεωρούνται περιοδικά για να προσδιοριστεί η τρέχουσα κατάσταση του υλικού τους και το μέλλον τους σε απαιτήσεις συντήρησης. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με ετήσιες επιθεωρήσεις επιφανειακά στο ορατό τμήμα του και υποβρύχια επιθεώρηση στο αγκυροβόλιο όπως σε περίπτωση που σύρονται από τη θέση από σφοδρούς ανέμους και θάλασσες. Μπορούν επίσης να αποτυγχάνουν λόγω φθαρμένων εξαρτημάτων πρόσδεσης.